Rubrike
Izdvojeni članci
Tema portala
Prikaz članka
Vijesti >> Detalji za članak

Novost u CO: osiguranje kućnih ljubimaca

Croatia osiguranje od početka ove godina u svoju je ponudu uvrstilo osiguranje kućnih ljubimaca.

Osigurati se mogu psi ili mačke u dobi od 2 mjeseca do navršenih 9 godina, označeni mikročipom, koji ne boluju od nasljednih i kroničnih bolesti, nemaju tjelesnu invalidnost, tretirani su protiv nametnika i parazita, redovito su cijepljeni protiv bjesnoće te protiv zaraznih bolesti prema preporuci veterinarskog kalendara cijepljenja i uz posjeduju veterinarsku izjavu ne stariju od 7 dana, ističe se u CO.

Trošak liječenja osiguranog kućnog ljubimca u veterinarskim organizacijama - klinički pregled, uobičajeni testovi, rendgenski i ultrazvučni pregledi, liječenje, lijekovi i operacije - moguće je ugovoriti na osigurani iznos 2.000 kn, 3.500 kn ili 5.000 kn.

Odgovornost vlasnika kućnih ljubimaca za štete učinjene trećim osobama može se ugovoriti do iznosa 10.000 kn po jednom osiguranom slučaju.
Uginuće ili eutanazija osigurane životinje zbog bolesti ili nesretnog slučaja ugovara se na tržišnu vrijednost šteneta ili mačeta iste pasmine, spola i uzgojne vrijednosti, a kućni ljubimac bez rodovnika osiguran je do iznosa od 700 kn. 

Ograničenja

Osiguranjem kućnih ljubimaca u Croatiji podmiruje se trošak liječenja od iznosa 200 kn, neovisno da li se radi o jednom ili više zbirnih računa, ako se odnose na jednog kućnog ljubimca liječenog od jedne bolesti (dijagnoze).

Croatia ograničava osiguranje pasa ili mačaka koji se prvi put osiguravaju, a stariji su od 6 godina. Jednako tako ne mogu se osigurati psi koji su upisani  u Centralnom upisniku pasa kao „opasni psi“ te psi koji  služe u bilo koje komercijalne svrhe (psi čuvari, čuvari stada, psi za lov, za utrke i dr.). CO ne dozvoljava osiguravanje više od dva kućna ljubimca jednoga vlasnika ili na istoj adresi

Komentari
pikapolonca, 09. 02. 2013. u 13:19
na svoj komentar NI MED PASIM NI PRAVICE (dolje) dobila sam "email" (!?) na svoj osobni e-pošta račun (???) od koludrice kojeg ovdje djelim sa javnošću (integralni tekst)
____________________________________________________________________________________________________________

Pikapolonca ,(septempunktata) kako te nije sram da se nazivaš Božja ovčica a ovako pišeš protiv Crkve.
Nedopustivo je, neprihvatljivo, nemoralno ,ispod svakakvoga bon tona ,izvan konteksta,sablažnjavati Svetu Crkvu Apostolsku, prozivati i pozivati je da stane u obranu prava pasima i mačkama a vezano uz poziv da se Croatiju (Hrvatsku) stavi na stup srama, jer pravi razliku između pasa i mačaka.
Crkva nema ništa sa kućnim ljubimcima i ugrozom njihovih osiguravačkim pravima, iz argumentiranih razloga jer oni nisu vjernici Crkve, nisu primili svete sakramente krštenja,pričesti i krizme, pa prema Kanonskome zakoniku Crkva ne može caritativno djelovati.
Prozivati Svetu Crkvu, ovakav medijski linč prema njojzi, dok ona vodi urbani rat protiv komunističke strahovlade i njenoga sekretara Desiderio Jove Jovanovića, protiv oktroiranoga sexsualnoga odgoja u narodnim školama, je ciničan cinizam.
I dok Njihova Uzoritost i sveukupno svećenstvo, popovjeda protiv naučavanja tamo nekakvoga sablažnjivoga Sotonskog kukurikulimuna seksološkog odgoja, gdje se dječicu zbunjuje, da muškići neće znati gdje ga staviti, a curice zašto služe bebe, umjesto da štuju nauk da djecoljubje = (pedofilija) je božja milost celibata, ovaj medij širi mržnju prema vitezovima vjere i ufanja, a oni iako nemaju svoje djece i nisu roditelji i nemaju iskustva braka svojega, najbolje znaju što je činiti za nas osiguranike Božje.
Zato Pikapolonca-Božja ovčice , gorjet ćeš u paklu svog ognjišta
Amen
s. Benedikta Hrkalo
Stipa, 06. 02. 2013. u 12:42
Katarinazrinski: ako ti je račun 1500 kn za liječenje psa, doneseš račun u c.o i dobiješ 1500 kn.
Za sve štete do 200 kn nemate pravo isplate..
pikapolonca, 23. 01. 2013. u 20:07
Katarina zrinski i svi hrvati EU provenjencije, sve će biti jasno kada se uvede financijska pismenost ili ti (ga) financijsko obrazovanje potrošača (ma pto god značilo)

Uvalili smo dječici (muškićima i curama) odgoj da znaju kamo ga staviti kome i kako moguće i zašto, ali kako čitati ugovore o kreditima irazumjeti obračun anuiteta, ugovore o osiguranju i značenje što,kako i kada naplatioti osigurani slučaj, zašto porez i kako se formira puni i praznii državni proračun, prava i obveze kao poreznoga obveznika, deklaracijei konvencije o pravima čovjeka i građanina ....... to se ne uči u 12 godina školovanja pa čak ni na studijima.... ali sve znamo o bojama gumica koje koriste celebtitary svih stališta.....
katarinazrinski, 23. 01. 2013. u 17:03
Meni nije jasno zašto čovjek iščitavajući tekst o osiguranju ne kuži nikad što je pisac htio reći. Piše da se pas osigurava na osigurani iznos od 2000,00 kn, 3.000,00 itd., a pod ograničenjima piše da se podmiruje trošak liječenja od 200,00 kn po jednoj dijagnozi. Dakle, nejasno je što se događa kad se pas razboli, a račun 1500 kn. Osiguraš ga na 2000 kn, a oni ti isplate 200 kn. Ništa ne razumijem.
petar_pan, 18. 01. 2013. u 10:51
CO želi biti moderno pa kopira Allianz u novom prozizvodu... možda u budućnosti postane Allianz CO grupa.. bolje da smisle novi paket osiguranja za poljoprivrednike...
pikapolonca, 17. 01. 2013. u 15:54
NI MED PASIM NI PRAVICE...... (veli za cvetje .Krleža)

citat:"
Jednako tako ne mogu se osigurati psi koji su upisani u Centralnom upisniku pasa kao „opasni psi“ te psi koji služe u bilo koje komercijalne svrhe (psi čuvari, čuvari stada, psi za lov....",

Eto osiguranje kućnih izložbenih manekena među pasima i mačkama može, a radnička klasa među pasima ne može u osiguranje, Ej, Crkva u Hrvata , zar i oni nisu Božja dica !!!! Croatiju (Hrvatsku) na stup sramaaaa.....
liskovaca, 17. 01. 2013. u 08:58
"Croatia ograničava osiguranje pasa ili mačaka koji se prvi put osiguravaju"
nije li ovo diskriminacija?
pozivam sve bakice sa pesekima i micamacama na osnivanje udruge i prosvjed pred europskim parlamentom!
Korisnik
Korisničko ime:
Osiguranje uživo
Anketa
Osjećate li Vi utjecaj liberalizacije?